Meze en Tapas

Meze is Turks voor wat wij hier in het westen als tapas kennen.

Allemaal kleine hapjes voor bij de borrel of als voorafje aan uw diner.

Ook hier kunt u ongelimiteerd variëren. Ik heb een selectie gemaakt van de meze waar ik zelf gek op ben. Deze mezes doet mij aan de vakanties denken met mijn gezin in Turkije.

De mezes zijn vanaf 10 tot 100 personen te bestellen.

 

Turkse meze per portie € 2,50

Geserveerd met pide (dun turksbrood)

  1. Humus
  2. Cacik ( knoflook yoghurt met komkommer)
  3. Olijven
  4. Haydari (yoghurt witte kaas en rode peper dressing
  5. CigKöfte
  6. Patlican ezme (gepofte aubergines met knoflook)
  7. Börekjes met kaas of gehakt of aardappelen per 2 stks

Spaanse Tapas prijzeen per portie

  1. Tapenade van olijven € 2,50
  2. stokbrood geitenkaas en walnoten per 2 stks   € 3,50
  3. chorizoworst in honing € 3,50
  4. tortilliachips met gehakt uien parika en kaas uit de oven € 4,00
  5. garnalen in knoflook olie € 5,00
  6. carpaccio rolletjes (wraps carpaccio pesto en rucola ) € 3,50
  7. Gevulde portabella's met knolook peterselie en cheddarkaas € 2,50


Börekjes

U zult op mijn site regelmatig het woord "börek" tegenkomen.

Börek is eigenlijk een verzamel naam voor allerlei deeggerechten zowel zoet als hartig.

Het bestaat uit meerdere lagen filodeeg en de vulling varieert van Sucuk ( turkse chorizoworst) gehakt, aardappelen en tot Turkse witte kaas. 

 

Wilt u liever gerechten bestellen, zoals taarten en börekjes dan kan dat ook na gezamenlijk overleg.